Czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego jest pełno w Polsce bud z kebabem, burgerami czy frytkami a nie ma chyba ani jednej, gdzie można dostać bigos albo schabowego i z kiszonym i bułką a wszystko w minutkę i na wynos. Tyle mamy świetnych potraw to nie, musimy żreć te wszystkie sushi i inne kebaby czy hamburgery. Nie mówię aby pozamykać budy z żarciem orientalnym, meksykańskim czy innym ale niech nasze też będą obok, pełny wybór. Jeden woli kebsa, inny schabowego na przykład a jeszcze inny, surową rybę. Dla każdego coś powinno być a ja tęsknię za polskimi budkami z zapiekankami czy bułkami z pieczarkami.
21
3
To otwórz taką budę albo spierdalaj. Ja mam dla ciebie otworzyć? Albo morawiecki z programu buda+?
Spróbuj otworzyć bigosownię jak znalazłeś niszę.
Ilość kebabów, lombardów i tanich ciuszków są świetnym wskaźnikiem gospodarki. Podróżując po każdym mieście wojewódzkim w Polsce na przełomie kilkunastu lat zauważyłem spory wzrost tych instytucji 😉
Pozdrawiam, Kaszebski Ekonom
Schabowy z podsmażaną kapustką obłożony nią z obydwu stron, a całość owinięta jakby naleśnikiem lub jakąś cieniutką bułką z żytniego ciemnego chleba, a do tego do wyboru 10 sosów od Fanexa, żeby sobie po tym wszystkim napierdalać jak się tylko chce. Ja pierdolę, potrafisz zrobić smaka. Napierdalaj takiego fastfuda i nie chwal się poza tą stroną bo ktoś wejdzie w to szybciej, a tu to wiadomo, coś se mruknę pod nosem i pójdę po czwartego Romperka. Trzymak kciuki i dawaj znać jak będzie już otwarcie bo na samą myśl o wspomnianym schabowym owiniętym żytnim ciemnym ciastem, a pomiędzy kapustką sam będę łaził w koszuli po starówce i rozdawał dzieciom baloniki z logo twojej firmy:
– „wielkie otwarcie, chcesz gryza, jaaasne kurwa, że chcesz”.
Ej bardzo ciekawy pomysł. Nie pogardziłabym budka z pierożkami czy bigosem na szybko. Mniam